Taşımacılık sektörünün vazgeçilmez depolama aracı iso yük konteynerleridir. ISO yük konteynerlerinin gemi taşımacılığında ihracata çok büyük katkıları mevcuttur. Yük konteynerlerinin şaseleri 90 Ton’a varan ağır yükleri taşımanıza uygun olarak üretilmektedirler. Bu sağlam şaseleri sayesinde yıllarca kullanılabilirler.

Her geçen gün ülke ihracatımız yüz güldüren rakamlarda artmaktadır. İhracatın en önemli ayağı ise yük konteyneri ile yapılan taşımacılıklar oluşturmaktadır. 2016 yılında dünya limanlarında 11.100 Milyon ton konteyner elleçlenirken Türkiye Liman İşletmecileri Derneği (TÜRKLİM) limanları 430 milyon ton yük konteyneri elleçlenmiştir. Bu da dünyadaki payını %2,5 gibi büyük bir oranda tutmaktadır.

Ürettiğiniz, ihraç edeceğiniz ürünlerinizi taşımanın en güvenli ve kolay yolu bü yüzden iso yük konteynerleridir. Ürünlerinizi güzelce istifledikten sonra teslimatı yapılacağı yere kadar güvenle Tramp yada Liner olarak taşınmasını sağlarsınız.

Yük Konteyneri Çeşitleri Nelerdir?

Yük konteynerleri genel anlamda 5 ebattadırlar. Dünyada kabul gören bu ebatlar genişlik bakımından tüm karayollarında rahatça taşınabilecek genişlikte. Aynı zamanda da istifleme yapıldığında simetrik olarak istiflenebilinmesi için standart uzunluklardadır. Bu standart ebatlar ise 8 FT, 10 FT, 20 FT, 40 FT ve 45 FT olarak kabul görmektedir.

Aynı zamanda bu ebatlarında yük tipine göre konteyner özelliklerine sahiptir. Bunlar kısaca aşağıdaki gibidir.

  • DC / Dry Container – DC konteyner dünyada konteyner standartlarını belirlerken oluşturulmuş standart yükseklik ve genişliklere verilen addır. Genellikle 20 ft ve 40 ft konteynerler DC olarak üretilmektedirler.
  • HC / High Cube Container – DC konteynere göre yüksekliği 30 CM daha fazla olması sayesinde taşıyabileceğiniz yükte %30lara varan artış sağlamaktadır.
  • Open Top Container – Open top konteynerlerin 4 duvarı olmasına rağmen tavan kısmı portatifdir. Üst kısımdan ürün yüklemek istediğinizde vinç yardımı ile kapağı açılır ve ürünleriniz yüklendiğinde tekrar vinç ile kapatabilirsiniz.
  • Flat Rack Container – İki başı kapaklı olup yanları ve üstleri açıktır. Böylece konteynere şekil olarak tam oturmayan ürünler için oluşturulan kalıplarla ürünlerinizi rahatça koyabilirsiniz.

Neden İkinci El ISO Yük Konteyneri Almalıyım?

Bir yük konteynerine ihtiyacınız olduğunda kullanım amacınızı çok iyi belirlemeniz gerekmektedir. Eğer taşıyacağınız yükler çok değerli ve özen isteyen yükler ise her zaman Sıfır iso yük konteyneri satın almanız sizin için daha avantajlıdır. Yuvam Konteyner Türkiye’de sıfır konteyneri üretiminde sizlere hizmet vermektedir.

Yük konteynerlerinin ebatları oldukça büyük olduğu için uzak bölgelere nakliye masrafları kimi zaman konteyner değerinden daha pahalıya gelebilmektedir. Böyle durumlarda konteynerinizin tekrar size boş olarak geri dönmesi hem size durduk yere bir masraf daha anlamına gelmektedir hem dönüş süresince konteynerinizden mahrum kalmanız demektir.

Neden ikinci el iso yük konteyneri almalıyım diyorsanız, eğer sürekli belirli bölgelere ürün satıyorsanız ikinci el konteyner satın almanız sizin için çok daha kârlı olacaktır. İkinci el konteynerler konteynerin temiz ve iyi durumda olmasına göre sıfır konteynerden %35 ila %60 daha ucuza alabilirsiniz. ISO Container şasesi ve duvarları oldukça kalın sacdan yapılmasından dolayı sağlamlığını çok uzun süre koruyabilir. Hem fiyat avantajı hem de tekrar tekrar uzun süre kullanma avantajı sayesinde iso konteyner ihtiyacınızı ikinci el olarak karşılamak vazgeçilmez bir unsurdur.

Nereden İkinci El ISO Container Satın Alabilirim?

Konteynercim sizlere ihtiyacınız olan ikinci el iso konteynerleri aynı gün teslim etmektedir. Konteyner alım sözleşmeniz ve ödeme işlemleri tamamlanan yük konteynerleri 1 gün içerisinde alımınıza hazır halde teslim alabilirsiniz.

Sipariş ve teklif için: ikinciel@konteynercim.com
Whatsapp & Alo sipariş: +90 545 929 02 21

Örnek İkinci El Yük Konteyneri Türleri